Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Marinirana piščančja krila


Revija Liza Maja
23. 8. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Tako marinirane perutničke so primerne tudi za peko na žaru. Mmmm, se vam kaj cedijo sline?

Marinirana piščančja krila.jpg
profimedia LIZA MAJA
Marinirana piščančja krila.jpg

Sestavine:

  • sol
  • 100 ml oljčnega olja
  • sok 2 limet
  • 2 žlici medu
  • 1 čajna žlička čili začimb

Postopek priprave

1. Piščančja krila operemo in posušimo, solimo in damo v skledo.

2. Oljčno olje in limetin sok zmešamo, dodamo tekoči med in čili začimbe. Meso prelijemo z marinado. Pustimo počivati na hladnem vsaj 1 uro.

3. Sedaj krila razporedimo na pekač in pečemo v pečici pri 180 °C približno 45 minut. Lahko jih spečemo tudi na žaru.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.