Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Recept: Malinova rulada


Revija Liza Maja
1. 9. 2020, 15.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

maline, kolač, pita, rulada
profimedia dremstime
maline

Sestavine za 10 kosov:

Za biskvit:

  • 4 jajca
  • 1 ščepec soli
  • 125 g sladkorja
  • 80 g moke
  • 40 g kakava v prahu
  • 40 g jedilnega škroba

In še:

500 g malin

3 žlice sladkorja v prahu

1 žlica limoninega soka

300 g nemastne skute

400 g smetane

3 žlice vaniljevega sladkorja

1 zavitek utrjevalca smetane

nasvet dneva
Dreamstime
maline

PRIPRAVA:

1.Pečico segrejte na 220 stopinj (ventilatorsko na 200 stopinj). Ločite rumenjake od belja-kov. Beljakom dodajte sol in 70 g sladkorja in iz njih stepite trd sneg. Rumenjakom dodajte preostali sladkor in jih penasto stepite. Na peno nato denite sneg iz beljakov. Zmešajte moko, kakav in škrob, presejte na sneg in vse skupaj zmešajte. Zmes pre-lijte v pekač (40 x 30 cm), ki ste ga obložili s papirjem za peko, in biskvit pecite v pečici 10 do 12 minut.

2.Pečen biskvit prevrnite na večjo desko in odstranite papir za peko. Biskvit nato zvijte na no-vem papirju za peko, ga obrnite z zvitim delom navzdol in počakajte, da se ohladi.

3.Očistite maline, jim dodajte dve tretjini sladkorja v prahu in limonin sok in jih pretlačite. Nato jih pogladite skozi cedilo ter jim primešajte skuto. Smetani dodajte vaniljev sladkor in utrjevalec smetane, jo čvrsto stepite ter primešajte malinovi skuti. Biskvit odvijte, ga premažite s polovico kreme in pustite nenamazan rob. Biskvit ponovno zvijte, ga premažite s preostalo kremo in okrasite s preostalimi malinami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.