Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Parmezanove skodelice, ki bodo vedno navdušile!


revija Bodi zdrava
24. 12. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Hrustljav prigrizek, ki bo navdušil ljubitelje suhega paradižnika in kremnega sira.

Parmezanove skodelice z nadevom iz kremnega sira.jpg
Revija Bodi zdrava
Parmezanove skodelice z nadevom iz kremnega sira

(4 kosi)

Sestavine:

Za sirne skodelice:

  • 130 g celega parmezana

Za sirov nadev:

  • 300 g rikote
  • 6 vejic timijana
  • 7 vejic peteršilja
  • sol
  • mleti črni poper
  • 100 g suhih paradižnikov
  • rukola za okras
  • 2 žlički bučnih semen ali sesekljanih oreškov

Priprava:

Sir na grobo naribajte in ga razdelite na 4 kupčke na pekač, obložen s papirjem za peko.

Postavite v pečico in pecite pri 200 °C približno 5 minut, da se zlato zapeče.

Stopljeni sir vzemite iz pečice in ga previdno prenesite v skodelice, obrnjene navzdol, tako da se sir oblikuje v skodelice.

Pustite, da se popolnoma ohladijo.

V skledi zmešajte rikoto s sesekljanimi zelišči, soljo in poprom.

Dodajte polovico sesekljanega suhega paradižnika.

S pripravljeno zmesjo napolnite sirne skodelice.

Površino okrasite s timijanom, sesekljanimi sušenimi paradižniki, rukolo in bučnimi semeni.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.