Parmezanove skodelice, ki bodo vedno navdušile!
Hrustljav prigrizek, ki bo navdušil ljubitelje suhega paradižnika in kremnega sira.

(4 kosi)
Sestavine:
Za sirne skodelice:
- 130 g celega parmezana
Za sirov nadev:
- 300 g rikote
- 6 vejic timijana
- 7 vejic peteršilja
- sol
- mleti črni poper
- 100 g suhih paradižnikov
- rukola za okras
- 2 žlički bučnih semen ali sesekljanih oreškov
Priprava:
Sir na grobo naribajte in ga razdelite na 4 kupčke na pekač, obložen s papirjem za peko.
Postavite v pečico in pecite pri 200 °C približno 5 minut, da se zlato zapeče.
Stopljeni sir vzemite iz pečice in ga previdno prenesite v skodelice, obrnjene navzdol, tako da se sir oblikuje v skodelice.
Pustite, da se popolnoma ohladijo.
V skledi zmešajte rikoto s sesekljanimi zelišči, soljo in poprom.
Dodajte polovico sesekljanega suhega paradižnika.
S pripravljeno zmesjo napolnite sirne skodelice.
Površino okrasite s timijanom, sesekljanimi sušenimi paradižniki, rukolo in bučnimi semeni.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se