Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept : Čokoladno karamelni sufle


Revija Zvezde
15. 10. 2021, 13.00
Posodobljeno
14:31
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Krasen recept za vse ljubiteje čokolade, ki radi svoje brbončice pocrkljate tudi s karamelo ...

profimedia-0192274090.jpg
profimedia
čokoladni sufle

Za pripravo čokoladnega sufleja za 4 osebe boste potrebovali sledeče sestavine:

  • 4 jajca
  • 100 g drobno mletega sladkorja
  • 150 g temne čokolade
  • 2 žlici moke
  • maslo in moka za modelčk

Za karamelo:


- 50 g drobno mletega sladkorja
- 50 ml smetane

Postopek priprave po korakih

1. Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake penasto stepemo s polovico sladkorja. Nato peno vmešamo v stopljeno čokolado.

2. Beljakom dodamo preostali sladkor in stepemo trd sneg. Počasi ga vmešamo v čokoladno  peno in na koncu dodamo še moko.

3. Namastimo in pomokamo modelčke in jih do dveh tretjin napolnimo s kremo. Modelčke za 15-20 minut postavimo v pečico, segreto na  190 °C.

4. Sladkor stresemo v ponev z debelejšim dnom in ga počasi karameliziramo. Karameli dodamo  vročo smetano in vse skupaj malce povremo.  Počakamo, da se ohladi, in jo nato prelijemo po  vročem sufleju.

Še več receptov najdete v rubriki KULINARIKA. >>KLIKNITE<<.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.