Recept: Bučkina juha z limetami


Revija Liza Maja
20. 6. 2024, 17.00
Deli članek
Velikost pisave

Ste za malce drugačno bučkino juho? Ljubitelji kremnih juh boste navdušeni.

Bučkina juha z limetami.jpg
profimedia LIZA MAJA
bučkina juha z limeto

Sestavine za 4 porcije:

  • 500 g bučk
  • 1 čebula
  • 2 krompirja
  • 3 žlice olja
  • sol približno 800 ml zelenjavne juhe
  • 2 limeti
  • 80 g angleške slanine
  • 1 strok česna
  • 150 ml smetane za stepanje
  • sveža zelišča za okras

    ##IMAGE-1381496##

Priprava:

1. Bučke o perite, osušite in narežite na rezine. Olupite čebulo in krompir ter ju narežite na kocke. V ponvi segrejte olje in na njem prepražite bučke. Vzemite jih ven in nekaj rezin pustite za okras. Nato prepražite čebulo. Prilijte osoljeno juho, dodajte krompir in nato bučke. vse kuhajte, dokler se ne zmehča.

2. Limeti operite, posušite in z okrasnim strgalom narežite trakove lupine. Nato iz limet iztisnite sok. Sesekljajte slanino in jo prepražite v ponvi.

3. S paličnim mešalnikom zmešajte zelenjavo. Česen olupite in zdrobite. Dodajte ga v juho in jo na kratko zavrite. Na koncu zmehčajte s smetano, začinite z limetinim sokom in soljo.

4. Juho razdelite na krožnike, okrasite s popečenimi rezinami bučk, trakovi limetine lupine, slanino in zelišči.

Berite brez oglasov

Trafika24 Logo

Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.

Prijava

Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.