Pustni recept: Ameriški krofi z luknjo
Pust prinaša odpustke za vse pregrehe, s katerimi se bomo mastili v tem tednu. Privoščite si puhaste in sladke krofe ...

Kdofi z luknjo? Ja, zakaj pa ne?
KOLIČINA: 16 krofov
ZAHTEVNOST: srednje zahtevno
Sestavine
- 500 g moke
- 40 g kvasa
- 2 jajci
- 80 g masla
- pribl. 2,5 dl mleka
- 80 g sladkorja
- malo ruma
- malo soli
- maščoba za cvrenje
- sladkor v prahu za posip
profimedia LIZA MAJA
mandljevi krofi.jpg
Priprava
1. Testo pripravimo po enakem postopku kot za običajne krofe, nato ga razvaljamo 2,5 cm na debelo in z okroglim obodcem premera 7,5 cm izrežemo krofe. Z manjšim modelčkom izrežemo še sredinske luknje, da dobimo obročke. Testene obročke pustimo vzhajati od 20 do 30 minut, da se jim prostornina podvoji.
2. Maščobo segrejemo in vanjo previdno položimo obročke. Obročki morajo v maščobi plavati. Cvremo jih toliko časa, da spodnja stran porjavi, nato jih obrnemo (od 3 do 4 minute na vsaki strani). Obročke s penovko poberemo iz maščobe in jih položimo na kuhinjske brisače, da se odcedijo. Potresemo jih s sladkorjem v prahu in ponudimo.
Namig
Ameriške krofe lahko tudi oblijemo s čokolado in posujemo s kokosovo moko ali mletimi lešniki.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 7, 14. 02. 2023.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se