Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pustni recept: Ameriški krofi z luknjo


Lara Jelen / revija Jana
15. 2. 2023, 14.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pust prinaša odpustke za vse pregrehe, s katerimi se bomo mastili v tem tednu. Privoščite si puhaste in sladke krofe ...

čokoladni.jpg
Profimedia
čokoladni krofi

Kdofi z luknjo? Ja, zakaj pa ne?

KOLIČINA: 16 krofov

ZAHTEVNOST: srednje zahtevno

Sestavine

  • 500 g moke 
  • 40 g kvasa 
  • 2 jajci  
  • 80 g masla
  • pribl. 2,5 dl mleka
  • 80 g sladkorja
  • malo ruma
  • malo soli

Priprava

1. Testo pripravimo po enakem postopku kot za običajne krofe, nato ga razvaljamo 2,5 cm na debelo in z okroglim obodcem premera 7,5 cm izrežemo krofe. Z manjšim modelčkom izrežemo še sredinske luknje, da dobimo obročke. Testene obročke pustimo vzhajati od 20 do 30 minut, da se jim prostornina podvoji.

 2. Maščobo segrejemo in vanjo previdno položimo obročke. Obročki morajo v maščobi plavati. Cvremo jih toliko časa, da spodnja stran porjavi, nato jih obrnemo (od 3 do 4 minute na vsaki strani). Obročke s penovko poberemo iz maščobe in jih položimo na kuhinjske brisače, da se odcedijo. Potresemo jih s sladkorjem v prahu in ponudimo.

Namig

Ameriške krofe lahko tudi oblijemo s čokolado in posujemo s kokosovo moko ali mletimi lešniki.

dobrote, pustne-dobrote
Pixabay
Pustne dobrote

 Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 7, 14. 02. 2023.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.