Pravilno zamrzovanje gob
Če se boste odpravili na lov za gobami, jih boste nemara želeli tudi nekaj shraniti za ozimnico. Preverimo, kako jih pravilno zamrzniti.

Med najbolj priljubljene načine shranjevanja gob sodi zamrzovanje. Zamrznemo sicer lahko večino užitnih gob, ni pa tovrsten način primeren za vse. Priljubljene lisičke denimo izgubijo vso aromo, pa še žilaste postanejo. Zlasti se odsvetuje zamrzovanje ježkov in cigančkov, ki dobijo sila neprijeten vonj in okus.
Preden se lotite zamrzovanja, gobe najprej ustrezno prekuhajte in zatem na hitro ohladite z mrzlo vodo. Če boste shranjevali jurčke in šampinjone, prekuhavanje seveda ni potrebno. Poprej jih le očistite in osušite. Pazite tudi, da boste vrečke dobro zatesnili, saj druga živila v zamrzovalni skrinji zlahka navzamejo značilno aromo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
