Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Popečen janežev gomolj s parmezanom


Metka McCully Žigon / revija Jana
23. 4. 2023, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Janeževi gomolji so zelo zdrava zelenjava. Vsebujejo malo kalorij, a veliko vitaminov in mineralov. Učinkujejo rahlo diuretično.

babicina shramba.jpg
Shutterstock
Popečen janežev gomolj s parmezanom

Janeževi gomolji popečeni s parmezanom so hitro pripravljeni in zelo okusni ter navadno všeč tudi tistim, ki janeža sicer ne marajo preveč. Ponudimo jih za prilogo.

Sestavine

  • 1 do 2 janeževa gomolja
  • nekaj žlic ribanega parmezana (okrog 50 g)
  • po okusu: sol, poper, olivno olje

    ##IMAGE-1488512##

Priprava

1. Janež operemo in zrežemo po višini na približno pol centimetra debele rezine. Položimo jih na pekač, obložen s peki papirjem. Solimo zelo malo ali celo sol izpustimo, ker bomo pozneje dodali parmezan, ki je že slan. Pokapljamo le z olivnim oljem in pečemo v pečici na 170 stopinjah Celzija 40 minut. Vmes enkrat obrnemo, da se lepo zapečejo z obeh strani.

2. Ko so gomolji že malo zmehčani, na vsakega potrosimo žličko ali dve ribanega parmezana. Pečemo še 10 minut, da se sir stopi.


NAMIG

Če želimo skrajšati čas priprave, razrezane gomolje najprej skuhamo v vodi (10 minut). Nato jih damo v pečico, potresemo s parmezanom in pečemo še od 10 do 15 minut.

Vabimo vas, da si še več zanimivih receptov preberete v reviji Jana, št. 15., št. 15, 11. 04. 2023.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.