Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Polnjene ribe na žaru


Revija Liza Maja
29. 6. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Recept za ljubitelje morske hrane ...

polnjene ribe na žaru .jpg
profimedia LIZA MAJA
polnjene ribe na žaru .jpg

Sestavine za štiri osebe:

  • 800 g majhnih rib (orada, ostriž, rdeči okun itd.)
  • 1 limona
  • sol
  • mlet črni poper
  • 70 ml olivnega olja
  • 30 g medu
  • 40 ml sojine omake
  • 50 g rukole

Postopek priprave:

1. Ribe očistimo, odstranimo luske in speremo s hladno vodo. Limono prerežemo na pol in narežemo dve debelejši rezini, prerežemo na pol.

2. Ribe začinimo s soljo in poprom, pokapamo z limoninim sokom, poškropimo z oljem in pustimo počivati približno dve uri.

3. V majhni skledi zmešamo med, sojino omako, preostali limonin sok in rukolo.

4. Ribe napolnimo z rukolo in dodamo pol rezine limone. Ribe pečemo na žaru približno 15 minut na vsaki strani.

cloud

Trenutno

12 °C

Oblačno

četrtek, 24. 4

Deževno

9 / 18 °C cloud-rain

petek, 25. 4

Deževno

10 / 14 °C cloud-rain

sobota, 26. 4

Deževno

8 / 17 °C cloud-rain

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.