Polnjene ribe na žaru
Recept za ljubitelje morske hrane ...

Sestavine za štiri osebe:
- 800 g majhnih rib (orada, ostriž, rdeči okun itd.)
- 1 limona
- sol
- mlet črni poper
- 70 ml olivnega olja
- 30 g medu
- 40 ml sojine omake
- 50 g rukole
Postopek priprave:
1. Ribe očistimo, odstranimo luske in speremo s hladno vodo. Limono prerežemo na pol in narežemo dve debelejši rezini, prerežemo na pol.
2. Ribe začinimo s soljo in poprom, pokapamo z limoninim sokom, poškropimo z oljem in pustimo počivati približno dve uri.
3. V majhni skledi zmešamo med, sojino omako, preostali limonin sok in rukolo.
4. Ribe napolnimo z rukolo in dodamo pol rezine limone. Ribe pečemo na žaru približno 15 minut na vsaki strani.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se