© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Podprite mlade kuharje, privoščite si pethodni meni


K.M.
10. 1. 2023, 12.30
Posodobljeno
12. 01. 2023 · 11:26
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Chef Mojmir Šiftar je trem mladim študentom šole BIC Ljubljana ponudil možnost kuhanja v restavraciji PEN Klub. Podprite jih, privoščite kulinarično razvajanje.

kralj kuharjev prvo mesto
Marko Vavpotič/M24
Zmagovalno ekipo BIC Ljubljana - Višja strokovna šola so zastopali trije ambiciozni in marljivi študentje: Andraž Grčar, Nejc Štern in Nik Jošt.

V torek, 24. januarja, bo v prostorih PEN KLUB Restavracije, kjer v kuhinji navdušuje kuharski mojster Mojmir Šiftar, prav posebna večerja. Že tako mladi ekipi se bodo pridružili še rosno mladi zmagovalci kuharskega tekmovanja Kralj kuharjev, ki ga je organizirala medijska hiša Media24. Več informacij o samem tekmovanju in tekmovalcih najdete tukaj

Tekmovanje šol 

V začetku lanskega decembra so s svojim kuharskim znanjem in veščinami tri člansko žirijo, del katere je bil tudi Mojmir, navdušili Andraž Grčar, Nejc Štern in Nik Jošt. Študenti šole BIC Ljubljana. V močni konkurenci so prepričali tudi kulinaričnega mojstra, ki jim je za nagradno poklonil večer kuhanja v profesionalni kuhinji v PEN KLUB Restavraciji. Mlade in zagnane ljubitelje kulinarike in ustvarjanja pa lahko s svojo prisotnostjo podprete tudi vi. 

Mojmir Šiftar za k poudarkom.jpg
Marko Vavpotič/M24
»Vaja, vaja ni vaja, to je najbolj pomembno pri mladih kuharjih,« je povedal Šiftar, chef v restavraciji PEN KLUB.

Privoščite si kulinarično razvajanje 

Mladi kuharji se bodo ekipi restavracije pridružili v torek, 24. januarja 2022, ob 18. uri. V PEN KLUB Restavracija ste vabljeni tudi vi, dragi naši bralci. Pethodni meni na osebo stane 85 evrov, seveda skupaj z urbano in izbrano vinsko spremljavo. Rezervacije sprejemajo na naslovu penklub@kaval-group.si ali po telefonu +38641 366 249. Z ljubeznijo do hrane, gostoljubja in okolja bodo ustvarili prostor, v katerega boste vstopili in ga le stežka zapustili. 

S čim vam bodo postregli? 

85 eur/osebo
Meni vključuje vinsko spremljavo!

Predjed

Hladno dimljena tuna s sokom ožgane limete, miso emulzijo in kvasnimi kosmiči

Predjed

Raviol z gosjimi jetri, praženimi figami in lešniki, jurčkova krema, maslo iz kostnega mozga, ocvrt žajbelj, »kaviar« iz balzamičnega kisa

Sorbet

Ingverjev sorbet s peno pomarančnega likerja in kandirano pomarančo

Glavna jed

Počasi kuhana goveja lička, vinska omaka, pire buče, vložena šalotka, popečeni brstični ohrovt, pastinakov čips, limonino olje

Sladica

Sladoled rdeče pese in maline, matcha čaj spondž, čokoladna zemlja, krema skute in limete, ajdove kokice

PASICA_lezeca.jpg

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.