Pocrkljajte se s sadnimi kokosovimi kockami
Kokos nam v vsakem letnem času prikliče podobo tropskih otokov.
![Beeren-Kokos-Schnitte_HS[1].jpg](http://cdn.kme.si/public/images-cache/768xX/2017/01/03/0c8149142a5cd44826a29f5bb4857701/586b7d39d6e86/0c8149142a5cd44826a29f5bb4857701.jpeg)
Sestavine:
Za testo:
- 300 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 150 g sladkorja v prahu
- 1 vaniljin sladkor
- 180 g masla
- 1 jajce
Za nadev:
- 150 g ribezove marmelade
- 80 g kokosovih ostružkov
- 600 g mešanega jagodičevja (ribez, maline, robide, borovnice)
- 500 g puste skute
- 50 g masla
- 120 g sladkorja v prahu
- 1 zavoj vaniljevega pudinga
- 2 jajci
- 250 ml sladke smetane
Za posip:
- 100 g sladkorja v prahu
- 100 g kokosovih ostružkov
- 120 g masla
- 140 g moke
Priprava:
- Moko zmešamo s pecilnim praškom in z ostalimi sestavinami za testo zgnetemo v okrogel hlebček. Zavijemo ga v prozorno folijo in za pol ure postavimo na hladno.
- Testo razvaljamo, položimo na pomaščen pekač, namažemo z marmelado, potresemo s kokosovimi ostružki in jagodičevjem.
- Skuto z maslom in sladkorjem v prahu kremasto stepemo. Vmešamo jajci in vaniljev puding v prahu. Vmešamo nestepeno sladko smetano. Z žlico maso naložimo na jagodičevje in do gladkega poravnamo.
- Za posip zmešamo sladkor v prahu, kokosove ostružke, maslo in moko, da dobimo drobljenec in ga potresemo po kolaču.
- Pečemo 40 minut na 180 stopinjah. Še vroče sadne kokosove rezine potresemo s sladkorjem v prahu.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se