© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pirini cmoki z mareličnim nadevom


Promocijsko sporočilo
18. 10. 2017, 09.57
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Žitovi cmoki z mareličnim nadevom so odslej na voljo tudi iz stoodstotne pire!

MARELICNI CMOKI V VANILJEVI OMAKI S PINJOLAMI IMG_91570000.jpg
Promocijski material.

Z dodano skuto in mareličnim nadevom, v katerem se skrivajo pravi koščki sadja, so slastni poobedek, do katerega vas loči le petnajst minut.

Ideja za sredino sladico
Cmoki z vaniljevo omako in pinjolami
Sestavine za 4 osebe:
8 pirinih cmokov z mareličnim nadevom Žito
5 decilitrov mleka
½ vrečke praška za vaniljev puding
2 vrečki vaniljevega sladkorja
pest pinjol za posip
karamelna omaka ali med

Priprava:
Zamrznjene marelične cmoke stresemo v vrelo, rahlo osoljeno vodo, premešamo in ob rahlem vrenju kuhamo 12–15 minut. Medtem pripravimo preprosto vaniljevo omako.
Prašek za puding z metlico zmešamo z decilitrom mleka in sladkorjem. Preostalo mleko zavremo, odstavimo z ognja in primešamo raztopljen sladkan prašek za puding. Na šibkem ognju kuhamo še tri minute, da vaniljeva omaka dobi prijetno svilnato teksturo.
Pinjole na hitro popražimo v suhi ponvici. Vaniljevo omako nalijemo v široke skodelice, v vsako vložimo dobro odcejen kuhan cmok ali dva, okrasimo z medom ali karamelno omako in posipamo s hrustljavimi pinjolami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.