© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečene pikantne perutničke s pomako


Revija Liza Maja
12. 5. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Imate radi perutničke? Tokrat imamo za vas malce drugačen recept ...

Pečene pikantne perutničke.jpg
profimedia LIZA MAJA
Pečene pikantne perutničke.jpg

Kaj potrebujemo?

  • 800 g perutničk
  • 3-4 stroki česna
  • 3 žličke dimljene paprike
  • ščepec mlete kumine
  • sol
  • ščepec čilija
  • 4 manjši paradižniki
  • 100 ml vode
  • sveži peteršilj

Za pomako potrebujemo:

  • 1 kisla smetana
  • 1 žlica majoneze
  • 100 g modrega sira

Postopek priprave

1.Perutničke operemo in položimo v pekač. Olupljen česen damo v višjo posodo, dodamo dimljeno papriko, kumino, sol, čili, paradižnik, vodo in vse skupaj premešamo s paličnim mešalnikom. Zmes enakomerno prelijemo po mesu in pečemo v pečici na 180 °C približno 1 uro. Med pečenjem meso 1- do 2-krat obrnemo.

2.Vmes bomo pripravili pomako. Kislo smetano zmešamo z majonezo in fino naribanim modrim sirom. Posujemo z narezanim svežim peteršiljem in postrežemo skupaj z modrim sirom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.