Pečene bučke z mletim mesom
Bolonjska omaka, polpeti, čufti, no, v resnici lahko z mletim mesom naredite veliko več, le malo domišljije in znanja morate uporabiti. Tokrat so na vrsti bučke.

Sestavine za 4 porcije:
4 okrogle bučke
200 g mlete svinjine
1 rumena čebula
2 stroka česna
2 jajci
50 g drobtin
sol, mlet črni poper
1 žlička sladke mlete paprike
svež timijan
4 rdeče čebule
250 ml smetane za kuhanje
Postopek:
1. Okrogle bučke očistimo, jih z nožem prerežemo po dolžini in meso delno izrežemo, da ostane prostor za zmes.
2. V skledi zmešamo mleto meso, drobno sesekljano čebulo in česen, jajca in drobtine. Mešanico začinimo s soljo, poprom, mleto papriko in sveže sesekljanim timijanom.
3. Pripravljene bučke napolnimo z mesno mešanico. Damo jih v pekač in dodamo na drobno narezano rdečo čebulo. Vse skupaj prelijemo s smetano in malo vode.
4. Pečemo v pečici, ogreti na 165 °C, približno 45 minut. Pečene bučke lahko na primer postrežemo s kuhanimi testeninami.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se