Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečene bučke z mletim mesom


K.M.
5. 8. 2023, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Bolonjska omaka, polpeti, čufti, no, v resnici lahko z mletim mesom naredite veliko več, le malo domišljije in znanja morate uporabiti. Tokrat so na vrsti bučke.

Pečene bučke z mletim mesom.jpg
profimedia
Pečene bučke z mletim mesom.jpg

Sestavine za 4 porcije:

4 okrogle bučke
200 g mlete svinjine
1 rumena čebula
2 stroka česna
2 jajci
50 g drobtin
sol, mlet črni poper
1 žlička sladke mlete paprike
svež timijan
4 rdeče čebule
250 ml smetane za kuhanje

Postopek: 

1. Okrogle bučke očistimo, jih z nožem prerežemo po dolžini in meso delno izrežemo, da ostane prostor za zmes.

2. V skledi zmešamo mleto meso, drobno sesekljano čebulo in česen, jajca in drobtine. Mešanico začinimo s soljo, poprom, mleto papriko in sveže sesekljanim timijanom.

3. Pripravljene bučke napolnimo z mesno mešanico. Damo jih v pekač in dodamo na drobno narezano rdečo čebulo. Vse skupaj prelijemo s smetano in malo vode.

4. Pečemo v pečici, ogreti na 165 °C, približno 45 minut. Pečene bučke lahko na primer postrežemo s kuhanimi testeninami.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.