Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Pečen piščanec s šampinjoni v rimskem pekaču


revija Maja
12. 12. 2016, 11.53
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:02
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za uravnoteženo in zdravo prehrano je pestra izbira sestavin zelo pomembna.

Pečen piščanec.jpg
Profimedia

Za mesne jedi izberimo različne vrste mesa, te vedno dopolnimo z veliko zelenjave, tudi pozimi ne pozabimo na ribe, kakšen dan ali dva v tednu pa bo dovolj kakšna zelenjavna enolončnica ali krožnik špagetov brez mesa.

Pečena piščanca s šampinjoni v rimskem pekaču
Sestavine za 6 oseb:
- 2 manjša mlada piščanca
- 250 g šampinjonov
- sol in poper
- 2 žlici limoninega soka
- 50 g na rezine narezane prekajene slanine
- 125 g kisle smetane
- 125 ml močnega rdečega vina


- 1 čebula
- 1 lovorov list
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 2 vejici timijana
- 1 ščep posušenega pehtrana
- 1 noževa konica muškatnega oreščka
- 2 žlici zelenjavne juhe

Priprava:

1. Piščanca umijemo, osušimo, solimo in popramo ter enakomerno pokapljamo z limoninim sokom. Rimski pekač najprej za 10 minut namočimo v vodi, vanj položimo piščanca in ju obložimo z rezinami slanine.
2. Čebulo olupimo in na drobno zrežemo, zmešamo s smetano in vinom, solimo in popramo, dodamo nasekljana zelišča ter zlijemo v pekač. Dodamo še očiščene šampinjone, pekač pokrijemo in v pečici, ogreti na 200 stopinj, pečemo 90 minut.
3. Nato pokrov pekača odstranimo in z zgornje strani piščanca zlato zapečemo. Omako na dnu pekača razredčimo z juho, po potrebi dosolimo in popramo. Jed postrežemo s krompirjevimi kroketi in veliko zelene solate.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.