Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Osvežitev: pijača, ki vas bo zagotovo odžejala


K.M.
26. 7. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Brez lubenice si težko predstavljamo poletje. Hladna, osvežujoča, sladka – odžeja in je hkrati odličen in enostaven desert.

mimoza_lubenica_osvezitev_poletje_lifestyle_01.jpg
Promocijski material
Mimoza iz lubenice

Čeprav je odlična že sama po sebi, pogosto iščemo nove načine za njeno uporabo in tokrat imamo popoln predlog – koktajl mimoza z lubenico!

Nežni mehurčki, prelepa barva in čisti užitek - vse to je koktajl mimoza, ki je ime dobil po nežnih cvetovih, na katere spominja s svojo barvo. Odličen koktajl za kosilo, vse zabave in posebne priložnosti.

Mimoze se po navadi pijejo v času kosila – je pa mimoza odličen koktajl tudi za vse zabave in posebne priložnosti. Tradicionalno so narejene iz sveže stisnjenega pomarančnega soka, v katerega se doda penina. Toda zakaj tokrat ne bi zamenjali pomaranč z lubenico za pravo poletno vzdušje? Vse kar potrebujete je lubenica, limeta in penina.

mimoza_lubenica_osvezitev_poletje_lifestyle.jpg
pm
Mimoza iz lubenice


Potrebujete:


1 skodelico sveže iztisnjenega soka limete
¼ lubenice (ki jo predhodno razkoščičite in razrežete na koščke)
Penina (priporočamo odlično Konjiško belo penino vinske kleti Zlati Grič)
Nekaj kosov lubenice za okras

Priprava:
Odstranite meso iz lubenice, razkoščičite ga in zamrznite. Pred serviranjem dajte lubenico v mešalnik, dodajte sok limete, prelijte v visoke ozke kozarce (ali kozarce po želji) in končajte s penino.

Nasvet:
Optimalna temperatura za serviranje penine je med 6 in 8 stopinj Celzija.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.