Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Osvežitev: pijača, ki vas bo zagotovo odžejala


K.M.
26. 7. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Brez lubenice si težko predstavljamo poletje. Hladna, osvežujoča, sladka – odžeja in je hkrati odličen in enostaven desert.

mimoza_lubenica_osvezitev_poletje_lifestyle_01.jpg
Promocijski material
Mimoza iz lubenice

Čeprav je odlična že sama po sebi, pogosto iščemo nove načine za njeno uporabo in tokrat imamo popoln predlog – koktajl mimoza z lubenico!

Nežni mehurčki, prelepa barva in čisti užitek - vse to je koktajl mimoza, ki je ime dobil po nežnih cvetovih, na katere spominja s svojo barvo. Odličen koktajl za kosilo, vse zabave in posebne priložnosti.


Mimoze se po navadi pijejo v času kosila – je pa mimoza odličen koktajl tudi za vse zabave in posebne priložnosti. Tradicionalno so narejene iz sveže stisnjenega pomarančnega soka, v katerega se doda penina. Toda zakaj tokrat ne bi zamenjali pomaranč z lubenico za pravo poletno vzdušje? Vse kar potrebujete je lubenica, limeta in penina.

mimoza_lubenica_osvezitev_poletje_lifestyle.jpg
pm
Mimoza iz lubenice


Potrebujete:
1 skodelico sveže iztisnjenega soka limete


¼ lubenice (ki jo predhodno razkoščičite in razrežete na koščke)
Penina (priporočamo odlično Konjiško belo penino vinske kleti Zlati Grič)
Nekaj kosov lubenice za okras

Priprava:


Odstranite meso iz lubenice, razkoščičite ga in zamrznite. Pred serviranjem dajte lubenico v mešalnik, dodajte sok limete, prelijte v visoke ozke kozarce (ali kozarce po želji) in končajte s penino.

Nasvet:
Optimalna temperatura za serviranje penine je med 6 in 8 stopinj Celzija.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.