© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Odličen recept za vročo čokolado


Revija Dober tek/Gorazd Potočnik
13. 10. 2020, 15.00
Posodobljeno
23. 11. 2024 · 08:10
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Prihajamo v obdobje, ko bodo vroče čokolade del našega vsakdana. Zakaj ne bi letos vi pripravili še posebej okusnega napitka, ki bo zagotovo navdušil? Ta in ostale recepte s čokolado pa lahko dobite v novi knjigi Čokolada – moji najljubši recepti za čokoladne sladice, ki je še danes in jutri na voljo po znižani ceni. Več pa v prispevku.

Vroča čokolada, čokoladna pena
Manca Jevšček / knjiga Čokolada
Vroča čokolada in čokoladna pena


Avtor recepta je Gorazd Potočnik, eden izmed najustvarjalnejših slaščičarskih mojstrov pri nas. Vsi trije recepti so objavljeni v novi knjigi Čokolada – moji najljubši recepti za čokoladne sladice, ki jo je Gorazd ustvaril skupaj z uredništvom revije Dober tek. V njej so recepti za čokoladne slaščice iz vseh vrst čokolade, za vse okuse in vse stopnje znanja – od otročje lahkih sladkosti do mojstrovin, ki so izziv za domače slaščičarske mojstre.

Vroča čokolada 

Količina: 3 skodelice po 300 ml

SESTAVINE
450 ml polnomastnega mleka


250 g sveže sladke smetane
ščep soli
1 žlica cvetličnega medu
1 zvezdasti janež
lupinica 1 bio pomaranče
250 g zelo kakovostne temne čokolade s približno 70 % kakava
sladka smetana ali čokoladna pena, ko postrežemo

PRIPRAVA
1. V kozico nalijemo mleko in smetano ter dodamo sol, med, strt zvezdasti janež in trakove pomarančne lupinice. Zelo počasi segrevamo skoraj do vrelišča. Pokrijemo in pustimo, da se prepaja, medtem pa nasekljamo čokolado ter pripravimo cedilo in skodelice.

2. Mešanico precedimo, dodamo čokolado in zmešamo, da se stopi. Razdelimo v skodelice in postrežemo, po želji s stepeno smetano ali čokoladno peno.

COKOLADA_banner_1760x600.jpg


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.