Odličen recept za vročo čokolado
Prihajamo v obdobje, ko bodo vroče čokolade del našega vsakdana. Zakaj ne bi letos vi pripravili še posebej okusnega napitka, ki bo zagotovo navdušil? Ta in ostale recepte s čokolado pa lahko dobite v novi knjigi Čokolada – moji najljubši recepti za čokoladne sladice, ki je še danes in jutri na voljo po znižani ceni. Več pa v prispevku.

Avtor recepta je Gorazd Potočnik, eden izmed najustvarjalnejših slaščičarskih mojstrov pri nas. Vsi trije recepti so objavljeni v novi knjigi Čokolada – moji najljubši recepti za čokoladne sladice, ki jo je Gorazd ustvaril skupaj z uredništvom revije Dober tek. V njej so recepti za čokoladne slaščice iz vseh vrst čokolade, za vse okuse in vse stopnje znanja – od otročje lahkih sladkosti do mojstrovin, ki so izziv za domače slaščičarske mojstre.
Vroča čokolada
Količina: 3 skodelice po 300 ml
SESTAVINE
450 ml polnomastnega mleka
250 g sveže sladke smetane
ščep soli
1 žlica cvetličnega medu
1 zvezdasti janež
lupinica 1 bio pomaranče
250 g zelo kakovostne temne čokolade s približno 70 % kakava
sladka smetana ali čokoladna pena, ko postrežemo
PRIPRAVA
1. V kozico nalijemo mleko in smetano ter dodamo sol, med, strt zvezdasti janež in trakove pomarančne lupinice. Zelo počasi segrevamo skoraj do vrelišča. Pokrijemo in pustimo, da se prepaja, medtem pa nasekljamo čokolado ter pripravimo cedilo in skodelice.
2. Mešanico precedimo, dodamo čokolado in zmešamo, da se stopi. Razdelimo v skodelice in postrežemo, po želji s stepeno smetano ali čokoladno peno.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se