© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Obarvajte krožnik: Mesni polpeti s paradižnikom in mocarelo


Lara Jelen / revija Jana
18. 10. 2023, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Prehranski strokovnjaki svetujejo, da v svoje obroke vključimo hrano različnih barv. Zdrav obrok je videti pisano, tudi kadar je na jedilniku meso.

recept, kuhamo
Profimedia
Mesni polpeti s paradižnikom in mocarelo

Kaj potrebujemo za pripravo mesnih polpetov?

Sestavine

  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • oljčno olje
  • 600 g mletega mesa
  • 1 jajce
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • sol
  • mlet črni poper
  • drobtine za zgostitev
  • 800 g krompirja
  • 1 žlica mlete paprike
  • 1–2 vejici rožmarina
  • 2 paradižnika
  • 150 g mocarele
  • približno 2 žlici bazilikinega pesta

Priprava

1. Olupite čebulo in česen, ju na drobno sesekljajte in prepražite na malo olja. Pustite, da se mešanica ohladi.

2. V skledo dajte mleto meso. Dodajte čebulo in česen, jajce, paradižnikovo mezgo, sol ter poper. Vse skupaj dobro premešajte in po potrebi zgostite z drobtinami.

3. Krompir očistite, narežite na kose in v osoljeni vodi kuhajte skoraj do mehkega. Odcedite. Nato krompirju dodajte mleto papriko, sesekljane listke rožmarina in malo olja. Začinite s soljo in poprom.

4. Iz mesne mešanice oblikujte 8 mesnih kroglic, jih malo sploščite in razporedite na namaščen pekač. Dodajte krompir. Vse skupaj pecite v pečici približno 15 minut na 180 °C.

5. Nato na vsako mesno kroglico položite rezino paradižnika in mocarele. Pekač vrnite v pečico in pecite še 15 minut. Pred serviranjem mesne kroglice pokapajte s pestom.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,  št. 41, 10. oktober, 2023.

matjaž-javšnik
Mateja Jordovič Potočnik
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.