Obarvajte krožnik: Mesni polpeti s paradižnikom in mocarelo
Prehranski strokovnjaki svetujejo, da v svoje obroke vključimo hrano različnih barv. Zdrav obrok je videti pisano, tudi kadar je na jedilniku meso.

Kaj potrebujemo za pripravo mesnih polpetov?
Sestavine
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- oljčno olje
- 600 g mletega mesa
- 1 jajce
- 1 žlica paradižnikove mezge
- sol
- mlet črni poper
- drobtine za zgostitev
- 800 g krompirja
- 1 žlica mlete paprike
- 1–2 vejici rožmarina
- 2 paradižnika
- 150 g mocarele
- približno 2 žlici bazilikinega pesta
Priprava
1. Olupite čebulo in česen, ju na drobno sesekljajte in prepražite na malo olja. Pustite, da se mešanica ohladi.
2. V skledo dajte mleto meso. Dodajte čebulo in česen, jajce, paradižnikovo mezgo, sol ter poper. Vse skupaj dobro premešajte in po potrebi zgostite z drobtinami.
3. Krompir očistite, narežite na kose in v osoljeni vodi kuhajte skoraj do mehkega. Odcedite. Nato krompirju dodajte mleto papriko, sesekljane listke rožmarina in malo olja. Začinite s soljo in poprom.
4. Iz mesne mešanice oblikujte 8 mesnih kroglic, jih malo sploščite in razporedite na namaščen pekač. Dodajte krompir. Vse skupaj pecite v pečici približno 15 minut na 180 °C.
5. Nato na vsako mesno kroglico položite rezino paradižnika in mocarele. Pekač vrnite v pečico in pecite še 15 minut. Pred serviranjem mesne kroglice pokapajte s pestom.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 41, 10. oktober, 2023.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se