Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Novoletna rižota z jagnjetino in brusnicami


Maja Poljšak/Maja
31. 12. 2016, 12.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:02
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

V prazničnih dneh imamo več priložnosti za pripravo bolj posebnih jedi in za preizkušanje novih receptov.

Večerja, hrana.jpg
Profimedia

Sestavine za 6 oseb:
- 450 g na manjše kocke narezane jagnjetine (stegna)
- 2 žlici olivnega olja
- 2 pretlačena stroka česna
- 3 manjši pori
- 250 g italijanskega riža za rižoto (arborio ali carnaroli)
- 100 g suhih brusnic
- 2 zvezdnata janeža
- sol in poper
- 250 ml suhega belega vina
- 1,2 l vroče čiste juhe iz jagnječjih kosti (lahko tudi goveje ali zelenjavne)
- 1 pest rukole in mešane solate za okras

Priprava:


1. Por očistimo in narežemo. V posodi na olju najprej popražimo kocke mesa. Ko se popečejo z vseh strani, dodamo por in česen, mešamo in pražimo še 2 minuti, nato dodamo riž, brusnice, zvezdnati janež, solimo in popramo. Vse dobro premešamo in zalijemo z vinom.

2. Ko vino izpari, prilijemo toliko vroče juhe, da prekrije riž. Kuhamo približno 18 minut, vmes občasno premešamo in postopoma prilivamo juho, da je riž ves čas vlažen, a se ne razkuha.

3. Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, posodo pokrijemo, odstavimo in pustimo počivati nekaj minut. Nazadnje rižoto razdelimo na krožnike, okrasimo z rukolo in solato ter takoj postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.