Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Natalija Bratkovič ne je ničesar, kar živi v morju


K.M.
6. 5. 2023, 21.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Preostane ji malo živil za uživanje v kuhanju.

Natalija Bratkovič naslovna.jpg
Promocijski material
Natalija Bratkovič

Ena najbolj očarljivih televizijskih voditeljic, Mariborčanka Natalija Bratkovič, obožuje preproste jedi. »Pravzaprav zelo malo jem. (smeh) Ne jem ničesar, kar živi v morju, in tudi nobenih omak, zato so moji recepti najbolj preprosti, kar so lahko,« pravi in prizna, da obožuje ajdove žgance v gobovi juhi. »Kadar gob ni pri roki, si skuham samo žgance – slovensko klasiko, ki pogreje telo in dušo.«

Sestavine:

Za žgance:
30 dag ajdove moke
20 dag belega zdroba
1 žlička soli
voda
mast z ocvirki

Za gobovo juho:

2 l vode


10 dag svežih ali zamrznjenih jurčkov
5 dag suhih jurčkov
10 dag svežih ali zamrznjenih lisičk
česen, peteršilj, poper v zrnu, lovorov list in
majaron
sol
žlica moke
kis

Priprava:

Lonec napolnimo z vodo, solimo in zavremo. Ajdovo moko in beli zdrob zmešamo ter vsujemo v vodo, v sredini zmesi s kuhalnico naredimo luknjo in pustimo, da vre 20 minut.

Nato odstavimo, odlijemo vodo in z vilicami natrgamo v žgance. V ponvi segrejemo svinjsko mast z ocvirki. Ko zacvrči, zabelimo žgance, lahko pa tudi juho.

Gobe poparimo z vrelo vodo in jih damo kuhati v slan krop. Dodamo česen, peteršilj, poper v zrnu, lovorov list in majaron ter pustimo, da vre 20 minut.

Iz žlice moke in vode naredimo podmet, da juho zgostimo, nato dodamo še malo kisa in pustimo, da vre še deset minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.