
Napaka, ki jo delate pri pripravi piščančjega mesa
Ko imate dober kos piščančjega mesa, z njim delate tako, da bo ostal najbolj okusen tudi potem, ko ga boste pripravljenega postavili na krožnik.

Kuharski strokovnjaki poudarjajo, da je ena izmed večjih napak ta, da z mesa odstranite kožo. Piščančja prsa so že sama po sebi zelo suh kos mesa, ker v njih ni veliko maščobe. Če boste na njih v času pečenja kožo pustili, vam bo to zagotovilo, da bodo na koncu bolj sočna in hkrati tudi bolj okusna, ker vlaga ne bo popolnoma izparela in bo v mesu zadržala določene okuse. Če kože ne marate, jo na koncu priprave preprosto odstranite in pojejte samo meso.
Ob tem poudarjajo, da bi piščančja prsa, ravno zato, ker so tako suha, morali dati tudi v marinado, saj bi s tem še dodatno dosegli, da v njih ostane vlaga. Marinada pa jim bo seveda dodala že fantastičen okus.
Preberite tudi
Najbolj brano
Trenutno
6 °C
Oblačno
sreda, 12. 3
Deževno
četrtek, 13. 3
Deževno
petek, 14. 3
Deževno
7-dnevni obeti