Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Najboljši cupcakesi s čokolado in meto


Š. K.
25. 5. 2016, 08.47
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:59
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Vas zanima, kakšni so? Berite dalje!

ThinkstockPhotos-530289033.jpg

Sestavine:
150 g masla
150 g temne kuverture (temne grenke čokolade)
140 g moke
1/2 čajne žličke pecilnega praška
2 jajci
100 g kristalnega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja
250 g vanilijevega pudinga (pripravi se iz pribl. 1/2 zavitka praška vanilijevega pudinga in mleka)


200 g masla (narezanega na koščke)
50 g sladkorja v prahu
1-2 jedilni žlici ruma
1 pest metinih listov
čokoladna omaka
čokoladni kosmiči

Priprava:
Za čokoladne kolačke z metino kremo najprej v veliki posodi segrejemo vodo in nad njo v kozici stopimo temno čokolado in maslo (vodna kopel). Pečico ogrejemo na 180°C.
Medtem zmešamo moko in pecilni prašek.

Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto umešamo, da se volumen zmesi podvoji. Jajčni zmesi postopno primešamo suhe sestavine.

Tekočo čokolado vlijemo v zmes in dobro premešamo. Model za mafine napolnimo s papirnatimi košaricami in položimo na pekač. V košarice enakomerno porazdelimo zmes za kolačke in pečemo pribl. 20 minut v predhodno ogreti pečici. Kolačke vzememo iz pečice in počakamo, da se popolnoma ohladijo, šele nato nanesemo kremo. Sicer lahko metina krema steče.

Čokoladne kolačke z metino kremo lahko po želji okrasimo s čokoladno omako in čokoladnimi mrvicami.

Za metino kremo najprej po navodilih na embalaži skuhamo puding. Puding ohladimo. S paličnim mešalnikom na drobno zmeljemo metine lističe in 1-2 jedilni žlici ruma. Koščje masla, sladkor v prahu in zdrobljeno meto postopoma vmešamo v vanilijev puding. Stepamo tako dolgo, dokler ne nastane čvrsta zmes. Metino kremo nadevamo v brizgalno vrečko z gladkim nastavkom in jo nanesemo na kolačke.



© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.