Top kapučino: Trik za penjenje mleka
Ste vedeli, da lahko peno za kapučino pripravite tudi brez ustreznih pripomočkov?

Za pripravo čvrste in nežno kremaste pene je kakopak potrebno nekaj znanja, ki ga dopolnjuje uporaba ustreznih pripomočkov za pripravo kapučina. A če slednjega nimate na voljo in bi si kljub temu želeli kavo obogatiti s spenjenim mlekom, si lahko pomagate na sila preprost način.
Vse kar potrebujete je manjši kozarec za vlaganje. Vanj nalijte za palec mleka, nato pa kozarec dobro zatesnite. Sledi naj intenzivno stresanje kozarca. Ob močnem stresanju, ki naj traja približno šestdeset sekund, bo nastala obilna mlečna pena. Slednjo nato z žlico prenesite v skodelico, ki ste jo poprej napolnili z dišečo kavo.
Preprosto, kajne? Vseeno velja omeniti, da pena ne bo tako čvrsta in polna kot ob uporabi namenskega penilca za mleko. A če slednjega nimate na voljo, bo stresanje kozarca povsem ugodna rešitev.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se