Mini tortice pavlova s sladoledom in sadjem
Oh, kako je pa to okusno!

Sestavine za 9 tortic:
• 5 beljakov
• ščepec soli
• 300 g sladkorja v prahu
za sladoled:
• 400 ml smetane
• 1 konzervakondenziranega mleka
• 150 g malin
za okras:
• jagodičje (robide, maline, borovnice)
• kokosove rezine
• sveža meta

Postopek priprave
1. Beljake stepemo s ščepcem soli. Postopoma dodajamo sladkor in stepemo v peno. Slaščičarsko vrečko z odrezano konico napolnimo s peno in ustvarimo srednje velike okrogle za tortice. Na sredini pustimo majhno luknjo, da lahko vanje damo kepico sladoleda. Damo jih v pečico, ogreto na 100 °C, za dve uri. Po peki naj se popolnoma ohladijo.
2. Smetano stepemo, jo primešamo kondenziranemu mleku in vmešamo pretlačene maline. Zmes damo v posodo, odporno proti zmrzali, in damo v zamrzovalnik za vsaj 5 ur.
3. Tik preden postrežemo, v vsako tortico damo sladoled in okrasimo s sadjem, kokosom in meto.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se