MasterChef: od sramežljivke do kreativne ustvarjalke
Martina se danes močno razlikuje od dekleta, ki je vstopilo v kulinarični šov MasterChef.

Tekmovalka 10. sezone šova MasterChef Martina Pušnik prekipeva od zanimivih idej s katerimi želi preplesti karierno pot koktajlov in kuhinje. Pravo obilje navdiha je dobila prav v kuharski oddaji, ki predstavlja veliko prelomnico v njenem življenju. Kako zelo se je spremenila od tistega dne, ko je prestopila prag slavne kuhinje? Kakšna je bila Martina takrat in kakšna je danes?
»Pred vstopom v MasterChef kuhinjo sem bila prestrašena, tiha in sramežljiva. Prav tako nisem veliko kuhala in poznala toliko trikov. Najmanj znanja sem imela na področju sladic, a sem se z vsakim komentarjem sodnikov črpala novo znanje. Začela sem si poenostavljati stvari, kompliciranje sem opustila in lahko rečem, da je bilo potem veliko lažje. V MasterChef kuhinji sem se tako ogromno naučila. Danes poznam številne trike, ni me več strah speči kakšno sladico ali karkoli skuhati, saj sem tekom tekmovanja dobila veliko nasvetov glede kuhanja. Hvaležna sem seveda tudi sotekmovalcem, ki so delili svoje znanje, da smo si lahko med seboj pomagali,« nam razloži tekmovalka in zadovoljno pripomni, da ji zvijače pridejo prav tudi pri vsakodnevni pripravi hrane. Zlasti so ji ljubi nasveti, kot je, kako narediti gladko svilnato omako, kako iz mousseja spraviti grudice, ki se naredijo zaradi želatine, pa denimo kako na hitro pripraviti dober sladoled …
Martina, ki po prihodu iz šova vsak dan ustvarja v kuhinji, je z nami podelila nekaj zvijač, ki vam bodo morda prišle prav:
- Pri pripravi pire krompirja uporabite segreto mleko ali smetano. Hladne sestavine lahko naredijo pire lepljiv.
- Stroke česna za 10 sekund postavite v mikrovalovno pečico. Lupina bo postala mehkejša in lažje se bo olupila.
- Da bi juhe in enolončnice obogatili s svežino in aromo, dodajte sveža na koncu kuhanja ali tik pred serviranjem.
- Meso zaprite v nepredušno plastično vrečko in ga postavite v posodo z mrzlo vodo. Voda bo pospešila proces odmrzovanja.
- Krompir blanširajte v vreli vodi 15 - 20 sekund, nato ga takoj prestavite v ledeno vodo. Lupina se bo zlahka odstranila.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
