Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Iz lubenice lahko naredite tudi okusno juho


njena.si
23. 7. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Lubenico lahko uporabite tudi v slanih jedeh in v solati, ne le kot sladoled ali osvežilno sadje.

Lubenični gaspačo
Shutterstock
Mmmmm

Pomembno je, da kupite zrelo lubenico, saj ima takšna najboljši okus in največ hranljivih snovi vključno z vitamini in antioksidanti.

Vsaka zrela lubenica je na eni strani bolj rumene barve, to je del, na katerem je ležala na tleh. Če ga nima, je to verjetno znak, da še ni dovolj zrela. Iz lubenice se največkrat delajo osvežujoči napitki, priljubljeno poletno sadje pa se dodaja tako k sladkim jedem kot tudi slanim.

Solata z lubenico

Kot slano kombinacijo jedi, tokrat izpostavljamo solato z lubenico, v kateri najdete kocke fete sira, rožmarina, oliv, rukole, listov mete, mozzarelle, pršuta, vijolične čebule in feferonov. Solato začinite s soljo in poprom, oljčnim oljem, aromatičnim kisom ali limoninim sokom.

Osvežilna juha

Iz lubenice lahko naredite tudi osvežujočo gosto juho. Zmiksajte kocke lubenice, jabolčni sok, limeto, meto in med. Pred zaužitjem dodajte še žlico jogurta. Posujte s peškami lubenice, ki ste jih prej sušili v pečici 15 minut na 160 stopinj. Čez potresite še malo cimeta ali sladkorja v prahu.

Dober tek!

Lubenica.jpg

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.