Kako pripraviti sivkin sladkor?
S s sivko odišavljenim sladkorjem pripravljamo piškote, pecivo, sadne solate in druge sladice. Z njim lahko posladkamo tudi čaj.

Opomba: Za uživanje uporabimo le pravo, navadno sivko (Lavandula angustifolia).
Kaj potrebujemo?
- 10 jušnih žlic sivkinih cvetov
- 300 g sladkorja
Priprava: sivko in sladkor zmešamo in damo v steklen kozarček s pokrovom. Pustimo teden ali dva. Občasno, ko se spomnimo, dobro pretresemo. Nato vse presejemo skozi sito, nič hudega, če vmes zaide kakšen košček sivke. Če smo vložili v sladkor prevlažno sivko, se sladkor strdi. V tem primeru vse preložimo v multipraktik in na hitro zmeljemo ter nato presejemo.
Še več nasvetov za uporabo sivke vaš čaka v 31. številki revije Jana.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se