Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kako pripraviti najbolj okusno kavo iz avtomata?


Revija Liza Maja
23. 10. 2023, 15.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Preverite, kaj vse vpliva na kvaliteto pripravljene skodelice kave ...

pexels-photo-2478330.jpeg
Pexels
kava

Pri pripravi kave v avtomatu je bolj primerna grobo mleta kava. Ekstrahiranje kave z vročo vodo poteka od ene do pet minut, odvisno od želene količine aromatičnih snovi. Pri tem kavo prefiltriramo, zato ne vsebuje usedline. Na aromatičnost kuhane kave zelo vplivata tudi sestava vode ter material, iz katerega so skodelice. Okus kave poudarjajo zlasti porcelan, steklo in keramika.

domingospodinjstvo mlincek kava.jpg
Shutterstock
Kako pa vi pripravljate kavo?

Serviramo jo kot samostojno pijačo ali ob koncu kosila oziroma večerje. Kavo uporabljamo tudi za pripravo sladic, pudingov, krem, sladkih nadevov in sladoledov. Najpomembnejši sestavini kave sta alkaloid kofein, ki pri kuhanju preide v vodo, in tanin, ki ostane v usedlini. Poleg maščob, fenolov in kislin so v kavi aromatične snovi.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.