© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Juhica za miren večer


Zarja
10. 7. 2016, 07.28
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:59
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Porova juha s krompirjem in gorgonzolo. Za prste obliznit.

juha krompir por.jpg

Por očistimo in mu odstranimo temno zelene dele. Stebla podolžno zarežemo in pod tekočo vodo z listov speremo morebitno umazanijo. Por nato narežemo na tanke obročke. Krompir olupimo, operemo in narežemo na kockice. V veliki kozici na zmernem ognju segrevamo maslo, da se razpusti. Dodamo por in krompir ter med mešanjem pražimo dve minuti. Zalijemo z juho.

Čas priprave: 30 min.

Sestavine za 4 osebe:

750 g pora
250 g krompirja
1 žlica masla
1 liter mesne ali zelenjavne juhe iz kocke
šopek peteršilja
200 g gorgonzole
sveže mleti beli poper

Priprava:

Por očistimo in mu odstranimo temno zelene dele. Stebla podolžno zarežemo in pod tekočo vodo z listov speremo morebitno umazanijo. Por nato narežemo na tanke obročke. Krompir olupimo, operemo in narežemo na kockice. V veliki kozici na zmernem ognju segrevamo maslo, da se razpusti. Dodamo por in krompir ter med mešanjem pražimo dve minuti. Zalijemo z juho. V pokriti posodi naj vse skupaj počasi vre 15 minut oziroma toliko časa, da se krompir zmehča. Peteršilj oplaknemo, otresemo in na drobno sesekljamo. Gorgonzoli obrežemo skorjo, sir pa narežemo na kockice. Peteršilj in gorgonzolo damo v juho ter mešamo toliko časa, da se sir razpusti. Solimo in popramo po okusu. K juhi ponudimo na maslu opečene kruhove kockice.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.