Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Je kdo za ajdove palačinke z jajci?


S. M.
31. 1. 2024, 14.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Podeželjske palačinke vam bodo pričarale nepozaben zajtrk ...

Ajdove palačinke z jajci
Shutterstock
Ajdove palačinke z jajci

Sestavine

  • 100 g ajdove moke
  • 50 g bele pšenične ostre moke
  • Od 300 do 400 ml vode (odvisno od mok)
  • 1 jajce
  • ščepec soli
  • žlica olja

Nadev:

  • jajca
  • koščki dimljenega lososa
  • orehova jedrca
  • svež peteršilj ali druga zelišča


Priprava

1.     Iz sestavin naredimo testo za palačinke, ki naj, če je to mogoče, stoji kako uro, da se moka napije tekočine. Po potrebi nato primešamo še nekaj žlic vode.   

  

2.     V vroči teflonski ponvi spečemo palačinke in jih zlagamo na krožnik. Nato na maslu ocvremo še toliko jajc na oko, kolikor smo napekli palačink.   

  

3.     Na vsako palačinko položimo ocvrto jajce, robove palačink pa zavihamo navznoter, da dobimo kvadratno obliko, nato jih zložimo na pladenj, ki ga za nekaj minut postavimo v toplo pečico, da se jed ne ohladi.   

  

4.     Palačinke, preden jih postrežemo, obložimo še z drugimi dodatki, kot so koščki slanine, dimljenega lososa ali sira, vse pa okrasimo z orehi in zelišči.   

Recept je bil objavljen v reviji Jana, št. 39, 26. september, 2023.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.