
Je kdo za ajdove palačinke z jajci?
Podeželjske palačinke vam bodo pričarale nepozaben zajtrk ...

Sestavine
- 100 g ajdove moke
- 50 g bele pšenične ostre moke
- Od 300 do 400 ml vode (odvisno od mok)
- 1 jajce
- ščepec soli
- žlica olja
Nadev:
- jajca
- koščki dimljenega lososa
- orehova jedrca
- svež peteršilj ali druga zelišča
Priprava
1. Iz sestavin naredimo testo za palačinke, ki naj, če je to mogoče, stoji kako uro, da se moka napije tekočine. Po potrebi nato primešamo še nekaj žlic vode.
2. V vroči teflonski ponvi spečemo palačinke in jih zlagamo na krožnik. Nato na maslu ocvremo še toliko jajc na oko, kolikor smo napekli palačink.
3. Na vsako palačinko položimo ocvrto jajce, robove palačink pa zavihamo navznoter, da dobimo kvadratno obliko, nato jih zložimo na pladenj, ki ga za nekaj minut postavimo v toplo pečico, da se jed ne ohladi.
4. Palačinke, preden jih postrežemo, obložimo še z drugimi dodatki, kot so koščki slanine, dimljenega lososa ali sira, vse pa okrasimo z orehi in zelišči.
Recept je bil objavljen v reviji Jana, št. 39, 26. september, 2023.
Preberite tudi
Najbolj brano
Trenutno
8 °C
Deževno
sobota, 15. 3
Deževno
nedelja, 16. 3
Deževno
ponedeljek, 17. 3
Deževno
7-dnevni obeti