© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Ideja: Ko nimate veliko časa, pripravite to sladico


Oglasno sporočilo
26. 10. 2022, 10.14
Posodobljeno
04. 11. 2022 · 09:41
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Naši urniki so velikokrat napolnjeni z različnimi obveznostmi, na koncu pa nam skoraj zmanjka časa za pripravo okusnega obroka v kuhinji. Skoraj. Zato z vami delimo recept za preprosto in hitro sladico, ki bo vedno navdušila.

Jabolčno zdrobovo pecivo_NASLOVNA.jpg

Ana Žontar Kristanc je poslovna ženska in mamica dvema sinovoma, zato zagotovo ve, kako je, ko moraš na hitro potešiti njuna lačna usta. Oziroma usta lačna nečesa sladkega. Z vami tako delimo recept, ki je nastal izpod njenih rok. Gre pa za odlično idejo, ki vam bo vzela malo časa, a bo tiste, ki bodo to sladico okušali, vedno znova navdušila.

Pika na i?

V receptu so glavna sestavina okusna jabolka, ki jih je trenutno veliko na voljo. Prepričani pa smo, da tudi vi iščete nove ideje za to, kako jih porabiti.

Dr_oetker_namigi_puding.jpg

Nagradna igra:

Njena.si skupaj z Dr. Oetker podarja tri sladke Dr. Oetker darilne pakete.

Kaj morate storiti?

Na elektronski naslov njena@svet24.si pošljite odgovor na nagradno vprašanje: 'Katere Dr. Oetker izdelke je Ana Žontar Kristanc uporabila v receptu za jabolčno zdrobovo pecivo?'

Jabolčno zdrobovo pecivo

Recept

Sestavine:

Suhe sestavine:

2 lončka pšeničnega/kamutovega zdroba – gresa

2 lončka sladkorja

2 lončka mletih oreščkov – sama sem uporabila Dr. Oetker mlete mandlje

4 žlice moke

2 vrečki Dr. Oetker pecilnega praška

2 vrečki Dr. Oetker vanilin sladkorja

ščepec soli

2 čajni žlički cimeta

1/2 čajne žličke mletega ingverja

1/3 čajne žličke mletega kardamoma – opcijsko

Mokre sestavine:

5 jajc

5 večjih jabolk

2 lončka mleka

1 lonček rastlinskega olja – sončnično olje

+

sladkor v prahu za posip (ali stopljena čokoladna glazura)

Jabolčno zdrobovo pecivo (1).jpg

Postopek:

Jajca z vilico stepemo. Jabolka olupimo in naribamo. Vse mokre sestavine zmešamo.

Vse suhe sestavine zmešamo. Oboje zmešamo skupaj in zlijemo v namaščen pekač. Položimo v segreto pečico na 200 stopinj za 35 minut.

Ohladimo, zrežemo in potresemo s sladkorjem v prahu.

Recept je za Dr. Oetker pripravila Ana Žontar Kristanc, Anina kuhinja.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.