Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

»Hudi« špageti (all'arrabiata)


revija Maja
4. 1. 2024, 13.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Preizkusite ta preprost recept za hude špagete, ki bo navdušil ljubitelje čilija.

Pexels
Špageti

Sestavine za 4 osebe:

- 300 g špagetov


- 1 manjša čebula
- 2 stroka česna
- 2 rdeča čilija
- 750 g zrelega paradižnika
- 4 do 5 žlic olivnega olja
- sol in poper
- 1 žlička mlete sladke paprike
- 8 vršičkov sveže bazilike

Dreamstime
kuhanje, špageti, pašta

Priprava:

1. V loncu pristavimo vodo za kuhanje špagetov. Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo. Čilija narežemo na koleščke. Paradižnike prepolovimo, očistimo in odstranimo semena, nato čvrsto meso nasekljamo.

2. V visoki ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in česen, popražimo, da čebula postekleni. Dodamo narezan čili, sladko papriko in nasekljan paradižnik, popražimo, solimo in popramo. Pokrito dušimo 10 minut. Po potrebi zalijemo z nekaj žlicami vode od kuhanja špagetov.

3. Ko voda zavre, jo solimo, vanjo stresemo špagete in jih skuhamo. Ko so kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti, jih odcedimo, stresemo k omaki, dodamo nekaj nasekljane bazilike in premešamo. Nazadnje špagete razdelimo na krožnike in okrasimo z vršički bazilike.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.