Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Gratinirane špinačne palačinke z gobami


Lara Jelen
5. 10. 2023, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Diši po jeseni - jo že vohate? Povsod že diši po njej, v gozdu, na vrtu in tudi med kuhanjem kosila. Dobrodošla, jesen!

recept, jesen
Profimedia
Gratinirane špinačne palačinke z gobami

Gratinirane špinačne palačinke z gobami

Sestavine

Za palačinke:

100 g špinačnih listov

250 ml mleka, sol

3 jajca

200 g gladke moke

rastlinsko olje za praženje

Za bešamel:

50 g masla

50 g gladke moke

500 ml mleka

50 g parmezana

Za nadev:

250 g bukovih ostrigarjev (ali katere druge užitne gobe)

250 g gob (če v gozdu nismo imeli sreče, lahko uporabimo tudi šampinjone)

2 stroka česna

3 žlice masla

sol

poper

Priprava

1. Špinačne liste na drobno sesekljajte. Posolite mleko, dodajte cela jajca in stepite z metlico. Postopoma dodajte moko, temeljito premešajte in na koncu dodajte špinačo. Pustite počivati približno 10 minut, nato pa na segretem olju specite tanke palačinke. Pustite, se ohladijo.

2. Pripravite bešamel. Stopljenemu maslu dodajte moko, premešajte in vmešajte mleko, nadaljujte z mešanjem, dokler se omaka ne zgosti, na kratko zavrite, začinite s soljo in poprom.

3. Gobe očistite in narežite na koščke, česen olupite ter na drobno sesekljajte. Pripravljene gobe prepražite na maslu ter začinite s česnom, soljo in poprom.

4. Ocvrte gobe namažite na ohlajene palačinke in zavijte. Nato palačinke položite v pekač, namazan z bešamelom, potresite z naribanim parmezanom in pecite pri 180 °C, dokler ne postanejo zlatorjave barve, približno 15–20 minut.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 39, 26. september, 2023.

recept, jesen
Profimedia, Pexels
Diši po jeseni - za prste obliznit!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.