Gratinirane špinačne palačinke z gobami
Diši po jeseni - jo že vohate? Povsod že diši po njej, v gozdu, na vrtu in tudi med kuhanjem kosila. Dobrodošla, jesen!

Gratinirane špinačne palačinke z gobami
Sestavine
Za palačinke:
100 g špinačnih listov
250 ml mleka, sol
3 jajca
200 g gladke moke
rastlinsko olje za praženje
Za bešamel:
50 g masla
50 g gladke moke
500 ml mleka
50 g parmezana
Za nadev:
250 g bukovih ostrigarjev (ali katere druge užitne gobe)
250 g gob (če v gozdu nismo imeli sreče, lahko uporabimo tudi šampinjone)
2 stroka česna
3 žlice masla
sol
poper
Priprava
1. Špinačne liste na drobno sesekljajte. Posolite mleko, dodajte cela jajca in stepite z metlico. Postopoma dodajte moko, temeljito premešajte in na koncu dodajte špinačo. Pustite počivati približno 10 minut, nato pa na segretem olju specite tanke palačinke. Pustite, se ohladijo.
2. Pripravite bešamel. Stopljenemu maslu dodajte moko, premešajte in vmešajte mleko, nadaljujte z mešanjem, dokler se omaka ne zgosti, na kratko zavrite, začinite s soljo in poprom.
3. Gobe očistite in narežite na koščke, česen olupite ter na drobno sesekljajte. Pripravljene gobe prepražite na maslu ter začinite s česnom, soljo in poprom.
4. Ocvrte gobe namažite na ohlajene palačinke in zavijte. Nato palačinke položite v pekač, namazan z bešamelom, potresite z naribanim parmezanom in pecite pri 180 °C, dokler ne postanejo zlatorjave barve, približno 15–20 minut.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 39, 26. september, 2023.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se