Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Gratiniran piščanec na krompirjevem pireju


revija Maja
19. 11. 2021, 13.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Že veste, kaj boste danes kuhali? Morda vam bo všeč naslednji predlog ...

Gratiniran piščanec.jpg
Profimedia

Sestavine za 4 osebe:

- 4 piščančji fileji (po 175 g)
- 2 do 3 žlice olja
- sol, poper
- 6 vejic timijana
- 300 ml mleka
- 2 zavoja instantnega krompirjevega pireja
- 25 g masla
- 50 g pražene čebule
- 200 g kisle smetane
- 50 g sladke smetane
- 75 g naribanega sira gauda
- 1 žlica masla ali margarine za pekač

Priprava:

1. Meso splaknemo pod hladno vodo in osušimo na papirnatih brisačah. Na vročem olju ga pečemo 12 minut, solimo, popramo. Timijan osmukamo. Po navodilih na vrečki skuhamo pire in mu primešamo maslo, praženo čebulo in polovico timijana.

2. Posebej zmešamo kislo smetano, sladko smetano, 50 ml mleka, 35 g gaude in preostali timijan, solimo in popramo. Pečeno meso narežemo na grižljaj velike koščke. Pečico ogrejemo na 200 stopinj.

3. Primerno velik pekač namažemo z maslom ali margarino, vanj vlijemo pire, na sredino položimo meso, zalijemo s smetanovo zmesjo in potresemo s preostalim sirom. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 20 do 25 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.