Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Domiselni recept: Pica pod krinko


Lara Jelen / revija Jana
31. 7. 2023, 16.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Morda vam preprosto prija nekaj bolj svežega in lahkotnejšega ali pa vam nikakor ne uspe pripraviti popolnega testa za pico. Poleti je pica pod krinko lahko videti tudi tako ...

pice-pod-krinko
Profimedia
Fritata s tuno

Fritata s tuno



Sestavine

1 velika pločevinka tune v lastnem soku (180 g)
2 paradižnika
1 majhna čebula
3 jajca
3 žlice moke
200 ml smetane
sol
mleti črni poper
maslo in moka za pekač
100 g naribanega sira
1 žlica listov timijana

Priprava
1. Tuno iz pločevinke odcedimo. Paradižnika operemo, osušimo in na drobno narežemo. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo.
2. Jajca in moko stepemo. Počasi dodajamo smetano. Vmešamo čebulo, paradižnik, 1/3 sira in tuno. Mešanico začinimo s soljo in poprom.
3. Pekač za pito namažemo z maslom in ga posujemo z moko. Nanj vlijemo pripravljeno jajčno zmes.
4. Potresemo z lističi timijana in preostalim sirom ter postavimo v ogreto pečico. Fritato pečemo pri 180 °C približno 35 minut.

Nadaljevanje prispevka si preberite v reviji Jana, št. 30, 25. julij, 2023.

01_Jana_30.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.