Domači sladoled iz sadne kaše
Z domišljeno izbiro in pripravo sestavin lahko sladoled povzdignemo v čudovito in okusno hranilo, ki poteši tako telo kot dušo.

O pomenu in načinh zdrave prehrane je bilo že veliko izrečenega in napisanega, manj pa je govora o sladkem delu prehrane. Sladic marsikdo še vedno ne priznava za nujni del svojega jedilnika, čeprav jih večina ljudi prav rada uživa. Mnogi menijo, da sladice zdravju škodijo, a tokrat vam ponujamo nove možnosti v pripravi zdravih sladoledov.
Z domišljeno izbiro in pripravo sestavin lahko sladoled povzdignemo v čudovito in okusno hranilo, ki poteši tako telo kot dušo. Ljubitelji sladoledov ne stavimo več samo na okus, temveč upoštevamo tudi njegov vpliv na zdravje. Ob tem celo ugotavljamo, da naravna pridelava sestavin in naravna priprava sladoledu daje še boljši okus.
Naj nam tako odslej priprava in uživanje sladoleda postaneta resnično veselje in notranje zadovoljstvo.
Sladoled iz sadne kaše
Potrebujemo:
sezonsko sadje
naravno sladilo
narezane domače suhe fige ali rozine ali datlji
Priprava:
Sadje zmiksamo, sladimo z enim od naravnih sladil ali pa dodamo namočene fige, rozine ali datlje. Po želji dodamo malo sojine smetane ali sojinega jogurta.
Kašo damo za dve uri v zamrzovalnik. Vsake pol ure stepemo z mešalcem. Ali pa sladoled naredimo v strojčku za izdelavo sladoleda.
Nasvet:
Sladoled lahko postrežemo s kremo kontrastne barve in okusa. Če je sladoled svetel, ga oblijemo s kremo iz ribeza, malin, borovnic…Če je temnejši, lahko dodamo vanilijevo kremo. Sladoled lahko kombiniramo z vkuhanim sadjem, okrasimo pa z meto ali meliso in s koščki sadja.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se