Njena
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Bi tole za večerjo?


Zarja
8. 7. 2016, 11.33
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:59
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Okusno piščančje nabodalo s češnjevim paradižnikom..

piščanec paradićžnik.jpg

Česen olupimo in stremo. Ingver olupimo in na drobno sesekljamo. V skledi zmešamo jogurt, ingver, kari, cimet, kajenski poper, olje in limonin sok. Piščančje fileje narežemo na 2,5 cm velike kocke. Damo jih v skledo z jogurtovo marinado in premešamo, da se meso z vseh strani obda z marinado.

Čas priprave: 20 min.

Čas mariniranja: čez noč

Čas pečenja: 10 min.

Sestavine za 4 osebe

2 stroka česna
30 g svežega ingverja
250 g posnetega jogurta
2 žlici karija v prahu
1 žlička mletega cimeta
kajenski poper
1 žlica olivnega olja
4 žlice limoninega soka
1 kg piščančjih prsnih filejev (brez kože in kosti)
36 češnjevih paradižnikov

Priprava:

Česen olupimo in stremo. Ingver olupimo in na drobno sesekljamo. V skledi zmešamo jogurt, ingver, kari, cimet, kajenski poper, olje in limonin sok. Piščančje fileje narežemo na 2,5 cm velike kocke. Damo jih v skledo z jogurtovo marinado in premešamo, da se meso z vseh strani obda z marinado. Skledo pokrijemo s prozorno folijo in postavimo čez noč v hladilnik. Marinirane piščančje koščke nabadamo menjaje s češnjevimi paradižniki na 12 lesenih nabodal. Piščančja nabodala pečemo v pečici pod žarom in jih pri tem obračamo: pečena so, ko z vseh strani zlato porjavijo. Solimo in popramo jih, šele ko so pečena. Ponudimo s svežo solato ali poljubno zelenjavo in hrustljavim kruhom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.