Srna v lovski omaki s kruhovimi cmoki
Predlog za nekoliko bolj slavnostno kosilo od običajnega nedeljskega.

Srna v lovski omaki
Sestavine: 1 kg srninega stegna iz suhe kvaše + 5 dag slanine + 2 korenja + 1 peteršiljeva korenina + malo zelene + cel poper + lovorov list + 3 brinove jagode + šetraj + 5 dag olja + 2 dag moke + 1 dag kaper + 2 dag gorčice + 2 l juhe + 2 dl kisle smetane + limonin sok + 2 dag suhih gob + sol.
Priprava: Srnino stegno pretaknemo s slanino, zelenjavo narežemo na rezance in damo v pekač. Dodamo vse začimbe in na vse to položimo meso. Prilijemo zajemalko juhe, meso pa polijemo z vročo maščobo, pokrijemo in dušimo. Ko je meso mehko, ga preložimo v drugo kozico, zelenjavo pomokamo, dodamo sesekljane kapre in gorčico. Zalijemo z juho, prevremo in pretlačimo. V omako damo namočene in sesekljane gobe. Vre naj 10 minut. Nazadnje okisamo z limoninim sokom, po okusu še solimo in dodamo smetano.
Kruhov cmok
Sestavine: 30 dag kruha + 2 dag maščobe + 2 dag čebule + ščep popra + muškatni orešček + peteršilj + sol + 1,5 dl juhe + 1 do 2 jajci + 4 dag moke + slan krop + moka ali drobtine za desko
Priprava: Kruhu, narezanemu na kocke, dodamo na maščobi prepraženo čebulo, popramo, dodamo muškat in sesekljan peteršilj. V juhi raztepemo jajci in jih polijemo po kruhu. Rahlo premešamo in zmes pustimo stati od 15 do 20 minut. Nato dodamo moko, zmes še enkrat rahlo premešamo in jo oblikujemo v cmoke. Kuhamo jih v rahlem kropu približno 10 minut.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se