© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Preproste sestavine za navdušujoč obrok


Lara Jelen
8. 10. 2023, 04.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Spretne kuharice vedo, da za dober obrok ne potrebujemo veliko. Že iz vsakdanjih sestavin, ki jih ima večina med nami na dosegu roke, lahko pripravimo nadvse okusen obrok.

kuhinja, jed, obrok
Profimedia
Zavihajmo rokave!

Hitra gobja pojedina

Sestavine

300 g gob

1 čebula

2 stroka česna

50 g slanine

2 žlici olja

2–3 paprike različnih barv

4 paradižniki

4 vejice timijana

sol in poper

Hitra gobja pojedina
Profimedia
Hitra gobja pojedina

Priprava

1. Na olju prepražite čebulo, narezano na kolobarje. Dodajte očiščene in narezane gobe, na hitro še malo popražite, nato pokrijte in dušite, dokler se gobe ne zmehčajo.
2. Dodajte na drobno narezano slanino in narezano papriko. Pražite minuto, nato vmešajte na kocke narezan paradižnik in natrgane timijanove listke. Pokrito kuhajte še kakšnih 10 minut. Solite in poprajte po okusu. Postrezite s kruhom.

Piščančja stegna v vinski omaki

Sestavine

4 piščančja stegna

sol

mlet črni poper

2 žlici olivnega olja

2 vejici rožmarina

4 vejice timijana

100 ml belega vina

200 g belega ali rdečega grozdja

Piščančja stegna v vinski omaki
Profimedia
Piščančja stegna v vinski omaki

Priprava
1. Piščančja stegna operite in osušite. Z ostrim nožem v vsako stegno naredite več globokih rezov. V meso vtrite sol in poper.

2. Stegna položite v pekač, pokapajte z oljčnim oljem, potresite z zelišči in prelijte z vinom.

3. Pekač postavite v ogreto pečico in piščanca pri 200 °C pecite približno 40 minut. Približno na polovici časa dodajte grozdje. Postrezite z belim kruhom ali prilogo po svojem okusu.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 40, 3. oktober, 2023

nasl_Jana_40.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.