Preproste sestavine za navdušujoč obrok
Spretne kuharice vedo, da za dober obrok ne potrebujemo veliko. Že iz vsakdanjih sestavin, ki jih ima večina med nami na dosegu roke, lahko pripravimo nadvse okusen obrok.

Hitra gobja pojedina
Sestavine
300 g gob
1 čebula
2 stroka česna
50 g slanine
2 žlici olja
2–3 paprike različnih barv
4 paradižniki
4 vejice timijana
sol in poper

Priprava
1. Na olju prepražite čebulo, narezano na kolobarje. Dodajte očiščene in narezane gobe, na hitro še malo popražite, nato pokrijte in dušite, dokler se gobe ne zmehčajo.
2. Dodajte na drobno narezano slanino in narezano papriko. Pražite minuto, nato vmešajte na kocke narezan paradižnik in natrgane timijanove listke. Pokrito kuhajte še kakšnih 10 minut. Solite in poprajte po okusu. Postrezite s kruhom.
Piščančja stegna v vinski omaki
Sestavine
4 piščančja stegna
sol
mlet črni poper
2 žlici olivnega olja
2 vejici rožmarina
4 vejice timijana
100 ml belega vina
200 g belega ali rdečega grozdja

Priprava
1. Piščančja stegna operite in osušite. Z ostrim nožem v vsako stegno naredite več globokih rezov. V meso vtrite sol in poper.
2. Stegna položite v pekač, pokapajte z oljčnim oljem, potresite z zelišči in prelijte z vinom.
3. Pekač postavite v ogreto pečico in piščanca pri 200 °C pecite približno 40 minut. Približno na polovici časa dodajte grozdje. Postrezite z belim kruhom ali prilogo po svojem okusu.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 40, 3. oktober, 2023

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se