Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ocvrti ribji fileji


Jana
4. 4. 2011, 10.11
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za petkov post.

Ocvrti ribji fileji

Za 4 osebe


Priprava: 20 minut
Kuhanje: 15 minut

Sestavine: 600 g krompirja * 2 žlici limoninega soka * 2 žlici sojine omake * 4 rezine ribjega fileja (brez kože, po 125 g) * šopek peteršilja * 100 g manj mastnega jogurta * sol * poper * 2 žlici olja * 1 beljak * 3 žlice oluščenega sezamovega semena.

Priprava: Krompirje skrtačimo pod tekočo vodo. Pristavimo jih s toliko vode, da so pokriti, in skuhamo (20 minut). Zmešamo limonin sok in sojino omako. V marinado, ki jo tako dobimo, položimo kose ribjega fileja in pustimo stati 10 minut. Peteršilj sesekljamo ter zmešamo z jogurtom, s soljo in poprom. Kuhane krompirje olupimo in narežemo na četrtine. Na 1 žlici olja jih v teflonski ponvi zlato zapečemo z vseh strani. Solimo in popramo. Kose ribjega fileja popivnamo, povaljamo v napol stepenem beljaku, nato pa v sezamu. V drugi teflonski ponvi segrejemo 1 žlico olja in pečemo ribje kose z vsake strani 2 minuti. Na krožnike razdelimo ribo in krompir, zraven ponudimo jogurtovo omako in svežo sezonsko solato.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.