© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Ocvrte krvavice z repo


Jana
17. 2. 2012, 13.09
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pustna ali od zime poslovilna jed.

Ocvrte krvavice z repo

Sestavine za ocvrte krvavice: 2 para krvavic + 10 dag moke + 1 jajce +


10 dag drobtin + olje za cvrtje.
Sestavine za repo z ocvirki: 1 kg kisle repe + 4 dag maščobe + 2 žlici sesekljane čebule + 1 žlica moke + 1 žlica ocvirkov + sol.

Priprava krvavic: pristavimo maščobo za cvrtje v cvrtnjak ali kozico. Krvavice narežemo na debelejše kolobarje ter jih povaljamo najprej v moki, nato v razžvrkljanem jajcu in na koncu v drobtinah. Vsak košček paniramo dvakrat. Ko je olje dovolj vroče, v njem cvremo panirane krvavice do zlatorumene barve, približno 15 minut.
Priprava kisle repe: kislo repo kuhamo v osoljenem kropu. Posebej pripravimo prežganje, na maščobo damo hkrati čebulo in moko, ko čebula zarumeni, primešamo ocvirke. Prežganju prilijemo repno vodo ali krop. Prežganje nato primešamo skoraj mehki repi. Repa naj vre še 10 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.