Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Njoki z gorgonzolo


Jana
1. 4. 2011, 15.54
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Sveža spomladanska jed.

Njoki z gorgonzolo
Sestavine: 220 g njokov + 130 g smetane za kuhanje + malo popra + malo peteršilja + 14 g gorgonzole + malo rukole +0,5 dl vode.
Priprava: V slanem kropu skuhamo njoke, toliko da priplavajo na vrh vode. V ponev nalijemo smetano za kuhanje, jo začinimo s poprom, dodamo gorgonzolo, malo rukole in pol decilitra vode. Ko zavre, v to stresemo že kuhane njoke. Vse skupaj vremo na ognju še toliko časa, da se omaka zgosti, to je približno dve minuti.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.