Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Musaka z jajčevci


Jana
24. 2. 2012, 10.40
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Spomin na počitnice v Grčiji?

Musaka z jajčevci

Sestavine: 1 kg jajčevcev + 2 veliki čebuli + 3 stroki česna + 500 g mlete jagnjetine (ali mletega mešanega mesa) + 500 g krompirja + za omako: 2 žlici masla + 2 žlici moke + 5 dcl mleka + 4 jajca + malo nastrganega muškatnega oreščka + 2 ščepca soli; 1 paradižnik + 1 dcl olivnega olja + 2 vejici rožmarina + 2 vejici timijana + 3 žajbljevi listi + sol + poper + 5 žlic naribanega parmezana

Priprava: jajčevce operemo in jih (neolupljene) narežemo na kolobarje. Posolimo jih in pustimo pol ure stati, da izločijo vodo. Skuhamo krompir, ga olupimo in narežemo na kolobarje. Na polovici olivnega olja prepražimo nasekljano čebulo, dodamo mleto meso in česen ter na koščke narezan paradižnik.
Pripravimo omako: v ponvi stalimo maslo, dobro vmešamo moko, prelijemo z mlekom in počakamo, da zavre. Odstavimo in ohladimo. Vmešamo jajca in nastrgamo muškatni orešček.
V naoljen pekač po vrsti polagamo jajčevce, ki smo jim pred tem s papirnato brisačko popivnali vodo, nato krompir in nazadnje meso. Vsako plast posipamo z naribanim sirom. Vrhnja plast naj bodo jajčevci. Prelijemo z omako in posipamo s sirom.
V pečici pečemo 45 minut na 175 stopinjah C.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.