© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Krompirjevi kolački (mafini)


Jana
1. 10. 2009, 10.34
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pečeni krompirjevi kolački so preprosta, a zanimiva brezmesna jed, s katero lahko postrežemo tudi gostom.

Krompirjevi kolački (mafini)

Za 8 kolačkov
Priprava: 40 minut
Pečenje: 40 minut

Sestavine: 300 g krompirja * sol * 1 čebula * 2 rdeči papriki * 1 rumena paprika * 3 žličke olivnega olja * poper * 3 vejice timijana * 3 vejice origana * 3 vejice peteršilja * 2 jajci * 40 g parmezana * 50 g moke * za noževo konico pecilnega praška * maščoba za modelčke.

Priprava: Krompir olupimo, operemo in narežemo na koščke. V osoljeni vodi ga skuhamo do mehkega (20 minut). Čebulo olupimo in narežemo na rezine. Paprike prerežemo, očistimo semenja in kožic ter narežemo na 3 cm dolge pramene. Odtehtamo 50 g zelenjave in jo na drobno sesekljamo. Na 2 žličkah vročega olja 2 minuti pražimo sesekljani čebulo in papriko. Solimo in popramo. Dišavne zeli osmukamo z vejic in na drobno sesekljamo. Kuhani krompir odcedimo in pretlačimo v kašo. Zmešamo z rumenjakoma, s sveže naribanim parmezanom, z moko, pomešano s pecilnim praškom, s prepraženo zelenjavo in polovico sesekljanih dišavnih zeli. Solimo in popramo. Iz beljakov in nekaj zrn soli stepemo čvrst sneg in ga primešamo zmesi. Zmes porazdelimo v 8 namaščenih modelčkov za kolačke. Pečemo v ogreti pečici pri 180 stopinjah 35 do 40 minut. Na preostanku vročega olja prepražimo preostalo čebulo in papriko. Primešamo preostanek sesekljanih dišavnih zeli in dušimo 5 minut. Pečene kolačke zvrnemo iz modelov in obložimo z zelenjavo. Ponudimo še vroče.

 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.