
Moj najljubši recept: Domači slivovi cmoki
»Moja najljubša jed so domači slivovi cmoki,« brez kančka dvoma pove Mare Kopša. »Poleti, ko obrodijo slive in mi od kosila vedno ostane pire krompir, mu dodam le moko in vse skupaj pregnetem. No, pa sem si že napravil 'lušte'!« Tekst: LARA JELEN

Sestavine
- ½ kg pire krompirja
- 150 g moke (približno, Mare dela po občutku)
- ½ kg sliv
- med
- cimet
- maslo
- drobtine
Priprava
1. Pire krompirju dodamo toliko moke, da nastane voljno krompirjevo testo, ki ga lahko lepo oblikujemo.
2. Slive izkoščičimo, v vsako dodamo žličko medu in ščepec cimeta ter jo ovijemo v testo, tako da oblikujemo kroglo.
3. Kuhamo pri zmerni temperaturi, dokler cmoki ne priplavajo na površje. Potem jih odcedimo ter prepražimo na maslu in drobtinah.
4. Slivove cmoke na krožniku prelijemo z medom in posujemo s cimetom.
NAMIG
Krompirjevemu testu lahko dodamo tudi jajce, ki bo zmes še malce bolj povezalo.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 36, 3. september 2024.

Preberite tudi
Najbolj brano
Trenutno
7 °C
Oblačno
nedelja, 16. 3
Deževno
ponedeljek, 17. 3
Deževno
torek, 18. 3
Jasno
7-dnevni obeti