© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Češnjev tiramisu


Katja Kmet
22. 6. 2013, 20.29
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ne samo da se jih vsaj enkrat nazobljemo do sitega, sezono tega žlahtnega sadja izkoristimo tudi za pripravo raznovrstnih sladic.

Češnjev tiramisu

Za 8 oseb

Priprava: 45 minut

Hlajenje: najmanj 4 ure 

Sestavine:

350 g izkoščičenih češenj
2,5 dl češnjevega soka
1 vrečka praška za vaniljev puding
250 g sladke smetane
250 g  maskarponeja
150 g jogurta (3,5 % maščobe)
1 vanilin sladkor
1 vrečka utrjevalca za smetano
40 g sladkorja v prahu
100 g biskvitnih (otroških) piškotov
2 žlici češnjevega žganja (po želji)
1 žlica čokoladnih ostružkov 

Priprava:

V kozico damo češnje in češnjev sok. Pristavimo, da sok zavre. Prašek za vaniljev puding razmešamo s sladkorjem in z malo hladnega češnjevega soka. Zlijemo v zavreti češnjev sok in razmešamo. Kuhamo toliko, da se sok zgosti. Odstavimo in pustimo, da se ohladi. Po želji primešamo žganje, a le če sladica ni namenjena otrokom. Dno modela obložimo s plastjo biskvitnih piškotov. Na piškote porazdelimo ohlajene češnje z zgoščenim sokom. Stepemo sladko smetano in vanilin sladkor. Vtepemo utrjevalec za smetano. Sladkamo s sladkorjem v prahu. Primešamo maskarpone in jogurt, da dobimo gladko smetanovo kremo. Kremo naložimo na češnje v modelu. Potresemo z nastrgano čokolado in postavimo za najmanj 4 ure v hladilnik.

Nasvet: Češnjev tiramisu lahko pripravimo tudi po porcijah, v kozarcih ali steklenih skodelicah. Na dno kozarcev nadrobimo biskvitne piškote, jih navlažimo, prekrijemo s češnjami, smetanovo kremo in potresemo s čokolado. Ponudimo ohlajeno.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.