Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Biskvitni snežaki


Jana
30. 12. 2009, 11.53
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Okras na praznični mizi in hkrati okusna sladica so snežaki iz biskvitnega testa, obliti s čokolado in sladkornim ledom.

Biskvitni snežaki

Pripravimo biskvitno testo in z njim napolnimo model s polkrožnimi vdolbinami. Spečemo in ohlajene polkrogle izluščimo iz modela. Po dve polkrogli namažemo z marmelado in sestavimo v kroglo – za trup. Iz koščkov biskvita oblikujemo manjšo kroglo – glavo. Z zobotrebcem pritrdimo glavo na trup. Oblijemo s stopljeno jedilno čokolado ali s sladkornim ledom (zmešamo ga iz sladkorja v prahu in limoninega soka). Poljubno okrasimo z bonbončki, piškoti, okraski iz marcipana in živilsko barvo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.