
Zelenjavne polpete
S krompirjem in bučkami - take imamo najraje!
Zelenjavne polpete
S krompirjem in bučkami - take imamo najraje!

Sestavine
- 800 g kuhanega krompirja
- 200 g bučk
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 2 jajci
- sol
- poper
- 1 dl repičnega olja

Trend, ki bo ostal v naših kuhinjah: One pot lasagna
Lazanja je kraljica italijanske kuhinje, ki ne razočara. A priznajmo si: priprava klasične lazanje je projekt. Ravno zato gre naslednjemu trendu tako dobro.

Zdrobovi žličniki babice Ane: V maso primeša mleko
Babica Ana Eržen iz Mavčič nam je poslala svoj recept za zelo rahle in slastne zdrobove žličnike. Zanje, je ponosno povedala, je že dobila tudi nagrado. Takole jih pripravite ...

3 nezdravi prigrizki za tu in tam
Bodimo iskreni, tu in tam si pač zaželimo nezdravih prigrizkov in s tem načeloma ni nič narobe. Mastni in slastni prigrizki pa so še boljši v dobri družbi.
Sestavine
- 800 g kuhanega krompirja
- 200 g bučk
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 2 jajci
- sol
- poper
- 1 dl repičnega olja
Postopek
Kuhan krompir olupimo in s stiskalnico pretlačimo. Bučke operemo in odrežemo konce. Nato bučke grobo naribamo v primerno skledo, jih posolimo, pustimo približno 5 minut, potem pa ožmemo in dobro premešamo s krompirjevo maso.
Čebulo in česen olupimo, drobno narežemo in dodamo h krompirjevi zmesi. Vmešamo jajca, začinimo s soljo in poprom ter vse sestavine dobro premešamo.
Iz pripravljene mase naredimo 8 polpet. Pečemo jih pri srednji temperaturi v ponvi na vročem repičnem olju. Polpete spečemo na obeh straneh do zlato rumene barve. Pečene polpete poberemo iz ponve, dobro odcedimo na papirnatem prtiču in vroče serviramo na tople krožnike. Zraven tekne hrustljava sveža solata.