© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Skledica s piščancem in mangom

Popolno službeno kosilo, po katerem boste še dolgo siti

Skledica s piščancem in mangom

Popolno službeno kosilo, po katerem boste še dolgo siti

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
skledica

Sestavine

  • 2 piščančje prsi
  • 2 žlički cajunske mešanice začimb
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 250 g kuhane leče (lahko iz pločevinke)
  • 4 mlade čebulice
  • 1 rdeč čili
  • majhen šopek koriandra
  • 1 mango
  • 1 limeta
  • 8 žlic navadnega jogurta
  • 4 žlice mangovega čatnija
  • sol
Gordon Ramsay_svinjska potrebusina in zametna omaka

3 načini za zgostitev omak in juh

Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?

Sestavine

  • 2 piščančje prsi
  • 2 žlički cajunske mešanice začimb
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 250 g kuhane leče (lahko iz pločevinke)
  • 4 mlade čebulice
  • 1 rdeč čili
  • majhen šopek koriandra
  • 1 mango
  • 1 limeta
  • 8 žlic navadnega jogurta
  • 4 žlice mangovega čatnija
  • sol

Postopek

1

Dan prej spečemo piščanca. Pečico segrejemo na 200  °C. Piščančje prsi narežemo na trakove, jih damo v pekač in začinimo z cajunsko mešanico začimb, pokapamo z oljčnim oljem in solimo. Pečemo jih 15 minut, da je meso skoz in skoz pečeno, nato pustimo, da se ohladi.

2

Mlade čebulice in čili narežemo na tanke kolobarčke, koriandru osmukamo lističe, mango narežemo na kocke, limeto pa na krhlje. V 2 skledici razdelimo piščanca, čebulico, čili, koriandrove lističe in mango, zraven pa priložimo limetine krhlje. Posebej narahlo zmešamo jogurt in mangov čatni, da nastane vrtinčast vzorec. Tik preden jemo, solato obložimo z mangovim jogurtom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.