
Močna zelenjavna mineštra
Juha, ki ogreje in pričara topel občutek domačnosti
Močna zelenjavna mineštra
Juha, ki ogreje in pričara topel občutek domačnosti

Sestavine
- 3 veliki korenčki
- 1 velika čebula
- 4 stebla zelene
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 2 velika krompirja
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 2 l zelenjavne jušne osnove
- 400 g nasekljanega paradižnika iz pločevinke
- 400 g kuhanega belega fižola
- 150 g špagetov
- ½ glave ohrovta
- sol
- hrustljav kruh, ko postrežemo
Preberite tudi

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?

Ideje za kosilo v manj kot 30 minutah: hitro, preprosto in nasitno
Zbirka hitrih receptov jedi, pripravljenih v manj kot pol ure. Za vse, ki iščete ideje za hitro, a kakovostno kosilo brez dolgčasa na krožniku.

Kiš - francoska pita, ki jo lahko prinesete na piknik
Pomlad nam ponuja celo vrsto dobrot, iz katerih lahko pripravimo izjemno okusne jedi, polne pomladne svežine in sočnosti.
Sestavine
- 3 veliki korenčki
- 1 velika čebula
- 4 stebla zelene
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 2 velika krompirja
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 2 l zelenjavne jušne osnove
- 400 g nasekljanega paradižnika iz pločevinke
- 400 g kuhanega belega fižola
- 150 g špagetov
- ½ glave ohrovta
- sol
- hrustljav kruh, ko postrežemo
Postopek
Korenje in čebulo olupimo ter grobo narežemo. Prav tako grobo narežemo očiščeno zeleno. Česen olupimo in stremo. Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke. Špagete nalomimo. Ohrovt očistimo in nasekljamo.
V kuhinjski strojček damo korenje, čebulo in zeleno ter vse skupaj sesekljamo. V ponvi segrejemo olje in na visokem ognju približno 5 minut do mehkega pražimo sesekljano zelenjavo, česen in krompir.
Primešamo mezgo, juho in paradižnik iz pločevinke. Zavremo, ogenj nato zmanjšamo in pokrito kuhljamo približno 10 minut.
Dodamo fižol in špagete ter kuhamo še nadaljnjih 10 minut. Zadnji 2 minuti kuhanja dodamo še ohrovt. Po okusu solimo in postrežemo s hrustljavim kruhom.