
Močna zelenjavna mineštra
Juha, ki ogreje in pričara topel občutek domačnosti
Močna zelenjavna mineštra
Juha, ki ogreje in pričara topel občutek domačnosti

Sestavine
- 3 veliki korenčki
- 1 velika čebula
- 4 stebla zelene
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 2 velika krompirja
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 2 l zelenjavne jušne osnove
- 400 g nasekljanega paradižnika iz pločevinke
- 400 g kuhanega belega fižola
- 150 g špagetov
- ½ glave ohrovta
- sol
- hrustljav kruh, ko postrežemo

Kakšna je razlika med ravioli in tortelini
Raviole in torteline pogosto zamenjujemo, nekateri besedi uporabljajo celo kot sopomenko, čeprav se ti dve polnjeni testenini med seboj precej razlikujeta.

Domači sadni sladoledi umetnice Mirande Rumina
Umetnica Miranda Rumina je svet očarala s slikami in kipi, navdušuje pa tudi z naravnimi sladoledi. Izvolite tri recepte za pripravo sladoleda – brez mleka in rafiniranega sladkorja.

Pšenično pivo je odlična poletna osvežitev
Iz Nemčije prihaja vrsta legendarnih pivskih stilov, a med njimi posebno mesto zaseda pšenično pivo, ki se prileže v prav vseh letnih časih.
Sestavine
- 3 veliki korenčki
- 1 velika čebula
- 4 stebla zelene
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 2 velika krompirja
- 2 žlici paradižnikove mezge
- 2 l zelenjavne jušne osnove
- 400 g nasekljanega paradižnika iz pločevinke
- 400 g kuhanega belega fižola
- 150 g špagetov
- ½ glave ohrovta
- sol
- hrustljav kruh, ko postrežemo
Postopek
Korenje in čebulo olupimo ter grobo narežemo. Prav tako grobo narežemo očiščeno zeleno. Česen olupimo in stremo. Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke. Špagete nalomimo. Ohrovt očistimo in nasekljamo.
V kuhinjski strojček damo korenje, čebulo in zeleno ter vse skupaj sesekljamo. V ponvi segrejemo olje in na visokem ognju približno 5 minut do mehkega pražimo sesekljano zelenjavo, česen in krompir.
Primešamo mezgo, juho in paradižnik iz pločevinke. Zavremo, ogenj nato zmanjšamo in pokrito kuhljamo približno 10 minut.
Dodamo fižol in špagete ter kuhamo še nadaljnjih 10 minut. Zadnji 2 minuti kuhanja dodamo še ohrovt. Po okusu solimo in postrežemo s hrustljavim kruhom.